felize

My Confessions

En annan tid....♥

Publicerad 2007-03-30 19:47:51 i Allmänt,

image26

♥Är det fler än jag, där ute, som är otroligt nyfikna på hur det hade varit att leva i en annan era? Jag underhåller mig själv, ibland med, att fantisera om hur det hade varit. Vem man hade varit, hur och var. Jag fascineras av tanken att människor alltid varit dom samma men att olika tidsepoker bestämt människors livsöden på ett annat sätt än vad det gör idag. Man tänkte ju i viss mån på helt andra saker, trodde på andra saker och levde för andra saker. Jag blir så nyfiken så att jag nog skall önska mig en tidsmaskin i födelsedagspresent;)......♥

"På jakt efter tiden som flytt"...

Publicerad 2007-03-28 14:04:44 i Allmänt,

image22

När värmen kommer, tänker man, vart tog tiden vägen? Man söker det ursprungliga, det verkliga och mera levande. Man finner det, i naturen, på gatan eller i skapandet. På vintern går vi in i våra grottor och bara väntar, väntar på tiden. Vi vill bara sova bort kylan eller rättare sagt, isoleringen. Vi underhåller oss med skräp som oftast bara skapar behov och ångest. Allt för att tiden skall gå, kanske inte medvetet, men vi vet ju inte vad vi annars skall göra. Förr i tiden uppskattade man en sagostund framför brasan eller en framförd sång, men idag är allt så lättsmält. Egentligen har vi inte så mycket att göra, samtidigt som vi aldrig haft mer att göra, än så här. Denna enorma stress, vart är alla på väg? Alla har olika saker för sig, olika mål, trots att vi alla är på väg till samma mål....

Dedicated to my sister...

Publicerad 2007-03-21 23:18:49 i Kärlek,

image22

Avstånd betyder ingenting,
vi kan gå olika vägar,
för du är ändå alltid nära
och har din speciella plats
i mitt liv


************************

Vi firar Mors dag och Fars dag, men det borde finnas
en speciell dag för alla systrar också.
Speciellt för dig!

************************'

Storasystrar är grädden i livets kaffe
/Particia McCann


Ja, nu tror jag nog  jag fick med allt jag ville ha sagt i denna dedikation till mina systrar..............älskar er!!!!!!!!!

En av mina favoriter...

Publicerad 2007-03-21 00:54:25 i Allmänt,

image21

John William Waterhouse (1849-1917)

William Waterhouse ; en av mina favorit konstnärer. Han målar eller målade så otroligt vackert. Jag är väldigt förtjust i den antika och romantiska känslan......

 Har haft fler bilder med honom tidigare i min blogg, men ville dela med mig om att det var ett medvetet val med tanke på hur mycket jag tycker om hans målningar.  Vad tycker ni?

"Trolös"....

Publicerad 2007-03-19 16:53:00 i Frihet att tala,

image24

Den bok jag ofta planerat att skriva, heter; "Trolös". Anledningen till det är, att det är så jag känt mig ett antal år nu. Det betyder inte att jag varit olycklig, men det betyder att det har känts som om jag inte har haft några rötter. Jag har inte lyckats hitta min plats, i detta liv. Mina illusioner har en efter en brustit, tills då jag insett att jag nästan inte haft några kvar. När livet präglats av olycka, lidande, svårigheter, konflikter och den eviga konkurrensen. Många människor går omkring och tror att dom kan förändra saker och ting, att dom är speciella nog att bli någonting, så även jag. Men den illusionen har svikit mig. Jag har insett att den enda förändringen som räknas är den jag väljer att vara här och nu, mot mig själv och mot andra. Jag kan ändra lagar, jag kan bli framgångsrik och berömd, men vad betyder det? Vad har jag bidragit med om jag inte själv vet min begränsningar. Om jag själv inte är ödmjuk nog att erkänna alla människors värde. Om jag inte är medveten om att mitt eget liv och alla andras en dag kommer att ta slut. En sak är så säker som den är sann; vi alla måste dö. Vi måste inget annat än, just det, dö. Buddhismen säger att "livet är ett lidande" och Dalai Lama säger: -"Med den vetskapen, är det enda vi kan göra för att bli lyckliga,  att acceptera lidandet". Jag tror på detta, det är en av de få saker jag till hundra procent tror på. Acceptera lidandet och du kommer att kunna bli lycklig. Ibland vet jag varken ut eller in. Sanningen för mig finns inte, ej likaså rättvisan. Dessa begrepp såsom många andra, kan jag inte tänka på sakligt utan måste gå till botten med dess fulla innebörd. Det jag finner är att det är relativt och subjektivt. Med andra ord kan det inte existera i dess idealistiska form. Religion är också en sådan sak, som jag respekterar, men finner att jag aldrig skulle kunna erkänna mig till enbart ett trossystem. Det finns för många vägar för det. Allting är förgängligt och mycket av det vi människor säger, är inte det vi egentligen menar. Det finns för många sanningar för mig, därför är det en omöjlighet för mig att endast finna en och försvara den lika envist som en "dum" åsna. Tron är relativ och den existerar endast i enskilda och unika situationer, inte som en allmängiltig och universell sanning. Jag kanske har blivit helt "trolös" eller bara insiktsfull. Vad vet jag? Ingen kan svara på den frågan och den som försöker; är bara en produkt av det, samhället vill att vi ska svara, tro på eller vara.........

In love with spring...

Publicerad 2007-03-14 18:49:01 i Allmänt,

image19

Jag är en person som är kär och förälskad, i många saker som livet har att erbjuda. En av dom är våren, eller rättare sagt solen och värmen. När den kommer känns det, som om, jag kan flyga igen. Jag älskar värmen, jag älskar att inte behöva alla dessa kläder. Tycker synd om dom, som inte "kan" njuta av sommaren och värmen på grund av så banala saker som, att magen inte är platt nog. Tänk!, att ligga på stranden, och det ända man bryr sig om, är hur man ser ut. Stackars dig, tycker ärligt talat väldigt synd om dig, att  MEDIA lyckats påverka dig så mycket att problemen inte är "större" än så. Alla dessa människor som glömmer det viktiga, det njutbara och slutligen det vi borde vara tacksamma över så länge vi har möjligheten; NATUREN.

Om vi människor ändå kunde vara tacksamma över vilka vi är, stolta över hur vi ser ut osv. Tacksamma att vi lever i ett relativt fritt land och det viktigaste av allt, det känner man speciellt nu när man varit sjuk några dagar, hälsan...jag är verkligen lycklig över att jag inte föddes med någon defekt eller sjukdom........jag har allt jag behöver för att kunna njuta av vintern, våren, sommaren och hösten. Idag är jag oerhört tacksam för att "Gud" fortfarande låter mig ha den möjligheten, för vem vet, imorgon kanske jag inte har det.........vad betyder mitt utseende då???????????????? Absolutely NOTHING!!!!!!!!!!!!

Kan man bli "fri"?

Publicerad 2007-03-07 02:17:34 i Allmänt,

image17

"När jag inte hade något att förlora fick jag allt. När jag upphörde att vara den jag var fann jag mig själv.
När jag lärde känna den totala förödmjukelsen och underkastelsen blev jag fri"........

Citat av Paolo Coelho ur  "Elva minuter"

Yoga; min tillflykt...

Publicerad 2007-03-06 00:26:38 i Allmänt,

image17
Det finns ingenting som får mig att koppla av så mycket som yoga. När ångesten börjar komma krypande eller när andetagen känns tunga, på grund av all psykisk stress man dagligen måste konfronteras med, så lugnar yogan mitt sinne och mina andetag. Vilken lättnad, jag kan andas igen. Att jogga hjälper också mot negativa tankar, ångest eller stress men yoga får en att slappna av på ett "tvingat" sätt. Man måste fokusera energin och kanalisera den, vilket är en utmaning som får en till koncentration.

Resten av dagen blir efteråt som en lugn hinna som hänger över en. Jag försöker göra yoga varannan dag, men ni vet hur det är speciellt när man gör som jag, tränar hemma. Jag är nämligen en antigym tjej; har aldrig gillat det och kommer nog aldrig göra det heller. Jag gillar friheten och ensamheten. Jag kan tycka om att jogga med någon, det kan verkligen vara kul, men yoga, nej det vill jag göra ensam och helst inte i gymmiljö. Tycker inte om alla speglar som bara påminner en om att man inte hade blivit snygg på en "papparazibild", gillar inte heller människor som springer runt, sminkade och fixade på ett gym, där det är meningen att man skall svettas, och vara fri från just dom kraven som återigen ger sig till känna. 

Så till den som ännu inte provat yoga, gör det. Du blir lugn, harmonisk och fokuserad. Sen har du ju alla andra fördelar också; såsom högre ämnesomsättning, bättre hållning, starkare och smidigare kropp. Bättre hälsa helt enkelt och vad mer kan man önska sig egentligen:)

Om

Min profilbild

felize

En nyfiken människa som vill veta vad livet går ut på. Söker kunskap, erfarenhet och frigörelse....

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela